Pomlajevanje obraza

Pomlajevanje obraza in zdravljenje aken z zdravilno močjo svetlobe. Svetovno znana LED maska ​​OPERA za obraz je LED obrazna maska ​, ki uporablja 3 valovne dolžine za pomlajevanje kože obraza in vratu. OPERA LED maska ​​za obraz je EDINA takšna maska z neodvisnimi kliničnimi študijami.

OPERA maska ​​z svetlobno terapijo (maska ima 7 različnih vrst LED terapije) z ergonomsko zasnovo, ki zagotavlja, da so diode LED čim bližje površini kože, da se poveča prenos energije, hkrati pa je dovolj oddaljena, da zagotovi enakomerno pokritost po celotnem območju zdravljenja na obrazu in na vratu.

Kako deluje LED fototerapija?

LED terapija s svetloo (LLLT) ali »foto bio-stimulacija«, ali »fototerapija«. Učinki fototerapije LLLT so fotokemični. Ko uporabimo pravilno intenzivnost in frekvenco, fotoni svetlobe, ki jih ustvarjajo LED svetlobni viri, absorbirajo izbrani kromoforji v tkivu. Ta postopek spodbuja mitohondrijsko aktivnost in proizvodnjo adenozin trifosfata (ATP); pospešuje prekrvavitev in oksigenacijo tkiv, kar vodi do lajšanja bolečine in širjenja celic ter olajšuje ustvarjanje in razširitev encimov proti staranju.

Katere so dokazane prednosti svetlobne terapije na nizki ravni?

Terapija z LED svetlobo uporablja svetlobo na določenih valovnih dolžinah, da prodre skozi kožo na različnih globinah in povzroči specifičen in želeni odziv. Prednosti terapije s svetlobo so številni in so odvisne od valovne dolžine svetlobe, ki jo absorbiramo. Povedano drugače, modra svetloba v območju 415nm spektra ima popolnoma drugačne učinke na tkiva kot rdeča svetloba v območju 630nm.

Maska se lahko uporablja pri naslednjih stanjih:

 • Proti staranju
 • Pomlajevanje kože za večjo elastičnost in boljšo teksturo, proti utrujeni koži
 • Akne, mastna koža z razširjenimi lojnicami
 • Nega za okrevanje po estetskih posegih
 • Zmanjšanje gub
 • Rozacea
 • Ekcem…

Tako da je LED terapija povsem nežen tretma, ki ne proizvaja vročine in ne vsebuje škodljivih ultravijoličnih valovnih dolžin, torej ni škodljiva kožnemu tkivu. Dokazano je, da je povsem varna za vse tipe, barve in stanja kože, hkrati pa nima znanih stranskih učinkov. Za boljše rezultate je potrebno ponoviti več terapij. Lahko pa se led maska uporabi tudi kot dodatek pri negi obraza.

Multipolarna Radiofrekvenca

Varna neivazivna terapija, ki naravno regenerira in pomlajuje obraz in telo. Znana tudi kot »nekirurški lifting«.

Zakaj se torej odločiti za radiofrekvenco?

 • odstranjuje gubice in regenerira
 • obnavlja elastičnost kože
 • izboljšuje kožo
 • reši očesne težave ( predel okoli oči)

Radiofrekvenčni poseg je neinvazivna tehnika, pri kateri s pomočjo radiofrekvenčne energije segrejemo globlje plasti kože. To segrevanje privede do trenutnega krčenja vezivnih (kolagenskih) vlaken in obenem stimulira določene celice (fibroblaste), da začnejo intenzivno proizvajati nova kolagenska vlakna. Na ta način v koži posredno obnovimo vezivna (kolagenska) vlakna in jih tudi »pomladimo«. Rezultat takšnega postopka jebolj mladostna, napeta, elastična in gladka koža na obrazu, vratu in podbradku.Rezultat je delno opazen že takoj po postopku, na končne učinke oz. rezultate pa je potrebno počakati nekaj tednov oz. mesecev.

Za boljši rezultat terapijo ponovimo vsaj 5x, lahko pa radiofrekvenco uporabimo tudi kot dodatek pri negi obraza za boljši učinek same nege.